The Down to date Guide To 100-105 forum Mar 2017

It is impossible to pass Cisco 100-105 exam without any help in the short term. Come to Exambible soon and find the most advanced, correct and guaranteed Cisco 100-105 practice questions. You will get a surprising result by our Renovate Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1 v3.0) practice guides.


The article at Testaimer.com going over http://www.testaimer.com/100-105-test is very comprehensive.

2017 Mar 100-105 test engine

Q121. CORRECT TEXT - (Topic 6) 

Answer: Router>enable 

Router#config terminal Router(config)#hostname Apopka 2) Enable-secret password (cisco10): Apopka(config)#enable secret cisco10 3) Set the console password to RouterPass: Apopka(config)#line console 0 Apopka(config-line)#password RouterPass Apopka(config-line)#login Apopka(config-line)#exit 4) Set the Telnet password to scan90: Apopka(config)#line vty 0 4 Apopka(config-line)#password scan90 Apopka(config-line)#login Apopka(config-line)#exit 5) Configure Ethernet interface (on the right) of router Apopka: The subnet mask of the Ethernet network 209.165.201.0 is 27. From this subnet mask, we can find out the increment by converting it into binary form, that is /27 = 1111 1111.1111 1111.1111 1111.1110 0000. Pay more attention to the last bit 1 because it tells us the increment, using the formula: Increment = 2place of the last bit 1 (starts counting from 0,from right to left), in this case increment = 25 = 32. Therefore: Increment: 32 Network address: 209.165.201.0 Broadcast address: 209.165.201.31 (because 209.165.201.32 is the second subnetwork, so the previous IP - 209.165.201.31 - is the broadcast address of the first subnet). -> The second assignable host address of this subnetwork is 209.165.201.2/27 Assign the second assignable host address to Fa0/0 interface of Apopka router: Apopka(config)#interface Fa0/0 Apopka(config-if)#ip address 209.165.201.2 255.255.255.224 Apopka(config-if)#no shutdown Apopka(config-if)#exit 6) Configure Serial interface (on the left) of router Apopka: Using the same method to find out the increment of the Serial network: Serial network 192.0.2.128/28: Increment: 16 (/28 = 1111 1111.1111 1111.1111 1111.1111 0000) Network address: 192.0.2.128 (because 8 * 16 = 128 so 192.0.2.128 is also the network address of this subnet) Broadcast address: 192.0.2.143 -> The last assignable host address in this subnet is 192.0.2.142/28. Assign the last assignable host address to S0/0/0 interface of Apopka router: Apopka(config)#interface S0/0/0 (or use interface S0/0 if not successful) Apopka(config-if)#ip address 192.0.2.142 255.255.255.240 Apopka(config-if)#no shutdown Apopka(config-if)#exit 7) Configure RIP v2 routing protocol: Apopka(config)#router rip Apopka(config-router)#version 2 Apopka(config-router)#network 209.165.201.0 Apopka(config-router)#network 192.0.2.128 Apopka(config-router)#end Save the configuration: Apopka#copy running-config startup-config Finally, you should use the ping command to verify all are working properly! 

Topic 7, Mix Questions 


Q122. - (Topic 4) 

In the configuration of NAT, what does the keyword overload signify? 

A. When bandwidth is insufficient, some hosts will not be allowed to access network translation. 

B. The pool of IP addresses has been exhausted. 

C. Multiple internal hosts will use one IP address to access external network resources. 

D. If the number of available IP addresses is exceeded, excess traffic will use the specified address pool. 

Answer:

Explanation: 

The keyword overload.used in the ip nat inside source list 1 pool ovrld overload example command allows NAT to translate multiple inside devices to the single address in the pool. The types of NAT include: Static address translation (static NAT)—Allows one-to-one mapping between local and global addresses. Dynamic address translation (dynamic NAT)—Maps unregistered IP addresses to registered IP addresses from a pool of registered IP addresses. Overloading—Maps multiple unregistered IP addresses to a single registered IP address (many to one) using different ports. This method is also known as Port Address Translation (PAT). By using overloading, thousands of users can be connected to the Internet by using only one real global IP address. 


Q123. - (Topic 3) 

Which commands are required to properly configure a router to run OSPF and to add network 192.168.16.0/24 to OSPF area 0? (Choose two.) 

A. Router(config)# router ospf 0 

B. Router(config)# router ospf 1 

C. Router(config)# router ospf area 0 

D. Router(config-router)# network 192.168.16.0 0.0.0.255 0 

E. Router(config-router)# network 192.168.16.0 0.0.0.255 area 0 

F. Router(config-router)# network 192.168.16.0 255.255.255.0 area 0 

Answer: B,E 

Explanation: 

In the router ospf command, the ranges from 1 to 65535 so o is an invalid number -> but To configure OSPF, we need a wildcard in the “network” statement, not a subnet mask. We also need to assgin an area to this process. 


Q124. - (Topic 2) 

Which two options will help to solve the problem of a network that is suffering a broadcast storm? (Choose two.) 

A. a bridge 

B. a router 

C. a hub 

D. a Layer 3 switch 

E. an access point 

Answer: B,D 

Explanation: 

Routers and layer 3 switches will not propagate broadcast traffic beyond the local segment, so the use of these devices is the best method for eliminating broadcast storms. 


Q125. - (Topic 3) 

Which command enables IPv6 forwarding on a Cisco router? 

A. ipv6 host 

B. ipv6 unicast-routing 

C. ipv6 local 

D. ipv6 neighbor 

Answer:

Explanation: 

Enabling IPv6 on Cisco IOS Software Technology http://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=31948&seqNum=4 The first step of enabling IPv6 on a Cisco router is the activation of IPv6 traffic forwarding to forward unicast IPv6 packets between network interfaces. By default, IPv6 traffic forwarding is disabled on Cisco routers. The ipv6 unicast-routing command is used to enable the forwarding of IPv6 packets between interfaces on the router. The syntax for this command is as follows: Router(config)#ipv6 unicast-routing The ipv6 unicast-routing command is enabled on a global basis. 


Up to the immediate present 100-105 latest exam:

Q126. - (Topic 3) 

Which statements describe the routing protocol OSPF? (Choose three.) 

A. It supports VLSM. 

B. It is used to route between autonomous systems. 

C. It confines network instability to one area of the network. 

D. It increases routing overhead on the network. 

E. It allows extensive control of routing updates. 

F. It is simpler to configure than RIP v2. 

Answer: A,C,E 

Explanation: 

Routing overhead is the amount of information needed to describe the changes in a dynamic network topology. All routers in an OSPF area have identical copies of the topology database and the topology database of one area is hidden from the rest of the areas to reduce routing overhead because fewer routing updates are sent and smaller routing trees are computed and maintained (allow extensive control of routing updates and confine network instability to one area of the network). 


Q127. - (Topic 7) 

Which routing protocol has the smallest default administrative distance? 

A. IBGP 

B. OSPF 

C. IS-IS 

D. EIGRP 

E. RIP 

Answer:

Explanation: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/border-gateway-protocol-bgp/15986-admin-distance.html Default Distance Value TableThis table lists the administrative distance default values of the protocols that Cisco supports: 

Route Source Default Distance Values 

Connected interface 0 Static route 1 Enhanced Interior Gateway Routing Protocol (EIGRP) summary route 5 External Border Gateway Protocol (BGP) 20 Internal EIGRP 90 IGRP 100 OSPF 110 Intermediate System-to-Intermediate System (IS-IS) 115 Routing Information Protocol (RIP) 120 Exterior Gateway Protocol (EGP) 140 On Demand Routing (ODR) 160 External EIGRP 170 Internal BGP 200 Unknown* 


Q128. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

Which two statements are true about the loopback address that is configured on RouterB? (Choose two.) 

A. It ensures that data will be forwarded by RouterB. 

B. It provides stability for the OSPF process on RouterB. 

C. It specifies that the router ID for RouterB should be 10.0.0.1. 

D. It decreases the metric for routes that are advertised from RouterB. 

E. It indicates that RouterB should be elected the DR for the LAN. 

Answer: B,C 

Explanation: 

A loopback interface never comes down even if the link is broken so it provides stability for the OSPF process (for example we use that loopback interface as the router-id) -The router-ID is chosen in the order below: 

+

 The highest IP address assigned to a loopback (logical) interface. 

+

 If a loopback interface is not defined, the highest IP address of all active router’s physical interfaces will be chosen. -> The loopback interface will be chosen as the router ID of RouterB -


Q129. - (Topic 1) 

Which three statements are true about the operation of a full-duplex Ethernet network? (Choose three.) 

A. There are no collisions in full-duplex mode. 

B. A dedicated switch port is required for each full-duplex node. 

C. Ethernet hub ports are preconfigured for full-duplex mode. 

D. In a full-duplex environment, the host network card must check for the availability of the network media before transmitting. 

E. The host network card and the switch port must be capable of operating in full-duplex mode. 

Answer: A,B,E 

Explanation: 

Half-duplex Ethernet is defined in the original 802.3 Ethernet and Cisco says you only use one wire pair with a digital signal running in both directions on the wire. It also uses the CSMA/CD protocol to help prevent collisions and to permit retransmitting if a collision does occur. If a hub is attached to a switch, it must operate in half-duplex mode because the end stations must be able to detect collisions. Half-duplex Ethernet—typically 10BaseT—is only about 30 to 40 percent efficient as Cisco sees it, because a large 10BaseT network will usually only give you 3- to 4Mbps—at most. Full-duplex Ethernet uses two pairs of wires, instead of one wire pair like half duplex. Also, full duplex uses a point-to-point connection between the transmitter of the transmitting device and the receiver of the receiving device, which means that with full-duplex data transfer, you get a faster data transfer compared to half duplex. And because the transmitted data is sent on a different set of wires than the received data, no collisions occur. The reason you don’t need to worry about collisions is because now Full-duplex Ethernet is like a freeway with multiple lanes instead of the single-lane road provided by half duplex. Full-duplex Ethernet is supposed to offer 100 percent efficiency in both directions; this means you can get 20Mbps with a 10Mbps Ethernet running full duplex, or 200Mbps for FastEthernet. 


Q130. - (Topic 1) 

On a Cisco switch, which protocol determines if an attached VoIP phone is from Cisco or from another vendor? 

A. RTP 

B. TCP 

C. CDP 

D. UDP 

Answer:

Explanation: 

The Cisco Unified IP Phone uses CDP to communicate information such as auxiliary VLAN ID, per port power management details, and Quality of Service (QoS) configuration information with the Cisco Catalyst switch. Cisco Discovery Protocol (CDP) is a proprietary protocol designed by Cisco to help administrators collect information about both locally attached and remote devices. By using CDP, you can gather hardware and protocol information about neighbor devices, which is useful info for troubleshooting the network. CDP messages are generated every 60 seconds as multicast messages on each of its active interfaces. The information shared in a CDP packet about a Cisco device includes the following: Name of the device configured with the hostname command IOS software version Hardware capabilities, such as routing, switching, and/or bridging Hardware platform, such as 2600, 2950, or 1900 The layer-3 address(es) of the device The interface the CDP update was generated on 

Reference: http://computernetworkingnotes.com/cisco-devices-administration-and-configuration/cisco-discoveryprotocol.html