Abreast of the times 117-201 Exam Study Guides With New Update Exam Questions

Proper study guides for Update LPI Advanced Level Linux Certification certified begins with LPI 117-201 preparation products which designed to deliver the Printable 117-201 questions by making you pass the 117-201 test at your first time. Try the free 117-201 demo right now.

Q21. One of the IDE hard drives in a server is transferring data very slowly. What command must be run to enable DMA on it?

A. hdparm -d /dev/hda

B. hdparm --dma /dev/hda

C. hdparm --dma /dev/hda1

D. hdparm -d /dev/hda1

E. hdparm -d1 /dev/hda

Answer: E

Explanation:

hdparm provides a command line  interface to various kernel interfaces  supported by the Linux SATA/PATA/ SAS "libata" subsystem and the older IDE river subsystem. Many newer (2008 and later} USB drive enclosures now also support "SAT" (SCSI-ATA Command Translation} and therefore may also work with hdparm. Eg. recent WD "Passport" models and recent NexStar-3 enclosures. Some options may work correctly only with the latest kernels.

-d Disable/enable the "using_dma" flag for this drive. This option now works with most combinations of drives and PCI interfaces which support DMA and which are known to the kernel IDE driver. It is also a good idea to use the appropriate -X option in combination with -d1 to ensure that the drive itself is programmed for the correct DMA mode, although most BIOSs should do this for you at boot time. Using DMA nearly always gives the best performance, with fast I/O throughput and low CPU usage.


Q22. User Joseph has successfully extracted and compiled a program from source code. Installing the binaries produces errors. What is the most likely reason?

A. The source code was compiled for a different CPU

B. The permissions set in the /usr/bin directory are wrong

C. The binaries require root privileges to be installed

D. The wrong prefix was used during configuration of the source code

Answer: C

Explanation:

/usr/local usually requires root privileges to write to


Q23. To make a system backup, the simplest and fastest way is to use the tar command. Select the correct alternative below that shows the three tar parameters that create, list and expand a tar file respectively.

A. --create --list --extract

B. --compose --list --expand

C. -c -t -e

D. -c -l -x

Answer: A

Explanation:

From the man pages:

-c, --create create a new archive

-t, --list list the contents of an archive

-x, --extract, --get extract files from an archive


Q24. Why is the root file system mounted read-only during boot and remounted with write permission later on?

A. Because if problems with the root file system are detected during the boot, fsck can be run, without risk of damage.

B. Because this way crackers cannot collect information about root with boot sniffers

C. To avoid writing to the disk, unless the root password is known.

D. To avoid other operating systems overwriting the Linux root partition

E. Because the disk has its own write protection that cannot change by the operating system.

Answer:


Q25. A network client has an ethernet interface configured with an IP address in the subnet 192.168.0.0/24. This subnet has a router, with the IP address 192.168.0.1, that connects this subnet to the Internet. What needs to be done on the client to enable it to use the router as its default gateway?

A. Run route add default gw 192.168.0.1 eth1.

B. Run route add gw 192.168.0.1 eth1.

C. Run ifconfig eth0 defaultroute 192.168.0.1.

D. Add "defaultroute 192.168.0.1" to /etc/resolv.conf.

E. Run route add defaultgw=192.168.0.1 if=eth0.

Answer: A

Explanation:

From the man pages:

route add default gw mango-gw adds a default route (which will be used if no other route matches}. All packets using this route will be gatewayed through "mango-gw". The device which will actually be used for that route depends on how we can reach "mango-gw" - the static route to "mango-gw" will have to be set up before.


Q26. Which of these tools can provide the most information about DNS queries?

A. dig

B. nslookup

C. host

D. named-checkconf

E. named-checkzone

Answer: A

Explanation:

dig - DNS lookup utility

nslookup - query Internet name servers interactively

Host - DNS lookup utility

Named-checkconf - named configuration file syntax checking tool

Named-checkzone - zone file validity checking tool


Q27. What is the minimum number of disks required in a RAIDS array?

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. S

Answer: C

Explanation:

See http://en.wikipedia.org/wiki/RAID

RAID S: Block-level striping with distributed parity. Minimum 3 disks.


Q28. On a Debian based system, which command can be used to stop the apache2 init script from running at boot time once the real script has been removed from /etc/init.d/?

A. update-rc.d -d apache2

B. update-rc.d apache2 delete

C. update-rc.d remove apache2

D. update-rc.d apache2 remove

E. update-rc.d delete apache2

Answer: D

Explanation:

See   http://www.debuntu.org/how-to-manage-services-with-update-rc.d


Q29. What happens when the Linux kernel can't mount the root filesystem when booting?

A. An error message is shown, showing which device couldn't be mounted or informing that init couldn't be found.

B. An error message is shown and the system reboots after a keypress.

C. An error message is shown and the system boots in maintenance mode.

D. An error message is shown and the administrator is asked to specify a valid root filesystem to continue the boot process.

E. An error message is shown, stating that the corresponding kernel module couldn't be loaded.

Answer:


Q30. A server has three disks of 80GB each and must manage a database with 4 million records of 30KB each. The best configuration for this server, with the criteria being performance, configurability and flexibility, is:

A. Use just LVM

B. Use RAID1 over LVM

C. Use LVM over RAIDS

D. Use LVM over RAID1

E. Use RAIDS over LVM

Answer: C

Explanation:

RAID1 would not be performance enhancing  (Mirroring}, as would the default LVM (linear}. So use a RAIDS for redundancy and performance and use LVM for added configurability and flexibility

A striped LVM only would work too, I guess, if you need no redundancy at all.