Renewal 1z0-808 exam fees Guide

It is impossible to pass Oracle 1z0-808 exam without any help in the short term. Come to Ucertify soon and find the most advanced, correct and guaranteed Oracle 1z0-808 practice questions. You will get a surprising result by our Abreast of the times Java SE 8 Programmer I practice guides.

2016 Sep 1z0-808 free practice test

Q111. Given the code fragment: 


What is the result? 

A. Sum is 600 

B. Compilation fails at line n1. 

C. Compilation fails at line n2. 

D. A ClassCastException is thrown at line n1. 

E. A ClassCastException is thrown at line n2. 

Answer: C 


Q112. Given: 


What is the result? 

A. Shining Sun Shining Sun Shining Sun 

B. Shining Sun Twinkling Star Shining Sun 

C. Compilation fails 

D. A ClassCastException is thrown at runtime 

Answer: D 


Q113. Given the code fragment: 

System.out.println(2 + 4 * 9 - 3); //Line 21 

System.out.println((2 + 4) * 9 - 3); // Line 22 

System.out.println(2 + (4 * 9) - 3); // Line 23 

System.out.println(2 + 4 * (9 - 3)); // Line 24 

System.out.println((2 + 4 * 9) - 3); // Line 25 

Which line of codes prints the highest number? 

A. Line 21 

B. Line 22 

C. Line 23 

D. Line 24 

E. Line 25 

Answer: B 

Explanation: The following is printed: 35 51 

35 

26 

35 


Q114. Given the code fragment: 


What is the result? 

A. Element 0 Element 1 

B. Null element 0 Null element 1 

C. Null Null 

D. A NullPointerException is thrown at runtime. 

Answer: D 


Q115. Given: 


How many objects have been created when the line / / do complex stuff is reached? 

A. Two 

B. Three 

C. Four 

D. Six 

Answer: C 


1z0-808  practice test

Improved 1z0-808 practice:

Q116. Given the code fragment: 


What is the result? 

A. 1:2:3:4:5: 

B. 1:2:3: 

C. Compilation fails. 

D. An ArrayoutofBoundsException is thrown at runtime. 

Answer: A 


Q117. Given: 


What is the result? 

A. 120 

B. 120D 

C. A NumberFormatException will be thrown. 

D. Compilation fails due to error at line 5. 

E. Compilation tails due to error at line 8. 

Answer: E 

Explanation: 

At line 5, we have created a wrapper object of double by passing 120D, which is convertible to a Double, so there won't be any exception there. But if you check carefully, you can see the variable number is declared inside try block, so the scope of the variable number is limited to that block, so trying to access it outside causes a compile time error. httpsy/docs.oracle.com/javase/tutorial/iava/nutsandbolts/variables.html 


Q118. Which two actions will improve the encapsulation of a class? 

A. Changing the access modifier of a field from public to private 

B. Removing the public modifier from a class declaration 

C. Changing the return type of a method to void 

D. Returning a copy of the contents of an array or ArrayList instead of a direct reference 

Answer: A,D 

Reference: http://www.tutorialspoint.com/java/java_access_modifiers.htm 


Q119. Given the code fragment: 


What is the result if the integer aVar is 9? 

A. 10 Hello World! 

B. Hello Universe! 

C. Hello World! 

D. Compilation fails. 

Answer: A 


Q120. Which two statements correctly describe checked exception? 

A. These are exceptional conditions that a well-written application should anticipate and recover from. 

B. These are exceptional conditions that are external to the application, and that the application usually cannot anticipate or recover from. 

C. These are exceptional conditions that are internal to the application, and that the application usually cannot anticipate or recover from. 

D. Every class that is a subclass of RuntimeException and Error is categorized as checked exception. 

E. Every class that is a subclass of Exception, excluding RuntimeException and its subclasses, is categorized as checked exception. 

Answer: B,D 

Explanation: Checked exceptions: 

* (B) represent invalid conditions in areas outside the immediate control of the program (invalid user input, database problems, network outages, absent files) 

* are subclasses of Exception It's somewhat confusing, but note as well that RuntimeException (unchecked) is itself a subclass of Exception (checked). 

* a method is obliged to establish a policy for all checked exceptions thrown by its implementation (either pass the checked exception further up the stack, or handle it somehow) 

Reference: Checked versus unchecked exceptions 



see more http://www.2passeasy.com/exam/1z0-808/