Leading 1z0-808: Examcollection real courses from 51 to 60

It is more faster and easier to pass the Oracle 1z0-808 exam by using Actual Oracle Java SE 8 Programmer I questuins and answers. Immediate access to the Down to date 1z0-808 Exam and find the same core area 1z0-808 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2016 Sep 1z0-808 book

Q51. Given the code fragment: 

String[] cartoons = {"tom","jerry","micky","tom"}; 

int counter =0; 

if ("tom".equals(cartoons[0])) { 

counter++; 

} else if ("tom".equals(cartoons[1])) { 

counter++; 

} else if ("tom".equals(cartoons[2])) { 

counter++; 

} else if ("tom".equals(cartoons[3])) { 

counter++; 

System.out.print(counter); 

What is the result? 

A. 1 

B. 2 

C. 4 

D. 0 

Answer: A 

Explanation: Counter++ will be executed only once because of the else if constructs. 


Q52. Given the code fragment: 


Which three lines fail to compile? 

A. Line 7 

B. Line 8 

C. Line 9 

D. Line 10 

E. Line 11 

F. Line 12 

Answer: A,D,F 


Q53. Given: 


What is the output? 

A. 2015-03-27 

B. 2015-04-27 

C. 2015-02-27 D. Compilation fails due to error at line 6. 

E. Compilation fails due to error at line 8. 

Answer: A 

Explanation: 

To create we have used following method with LocalDate class; 

public static LocalDate of(intyear, int month, int dayOfMonth) 

Here we need to remember that month is not zero based so if you pass 1 for month, then 

month will be January. 

Then we have used period object of 1 day and add to date object which makes current date 

to next day, so final output is 2015-03-27. Hence option A is correct. 

https://docs.oracle.com/javase/tutorial/datetime/iso/datetime.html 


Q54. Given: 


What is the result? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

Answer: B 


Q55. Given: 

public class TestLoop { 

public static void main(String[] args) { 

int array[] = {0, 1, 2, 3, 4}; 

int key = 3; 

for (int pos = 0; pos < array.length; ++pos) { 

if (array[pos] == key) { 

break; 

System.out.print("Found " + key + "at " + pos); 

What is the result? 

A. Found 3 at 2 

B. Found 3 at 3 

C. Compilation fails 

D. An exception is thrown at runtime 

Answer: C 

Explanation: The following line does not compile: System.out.print("Found " + key + "at " + pos); 

The variable pos is undefined at this line, as its scope is only valid in the for loop. Any variables created inside of a loop are LOCAL TO THE LOOP. 


1z0-808  download

Most recent 1z0-808 practice:

Q56. You are developing a banking module. You have developed a class named ccMask that has a maskcc method. 

Given the code fragment:


You must ensure that the maskcc method returns a string that hides all digits of the credit card number except the four last digits (and the hyphens that separate each group of four digits). 

Which two code fragments should you use at line n1, independently, to achieve this requirement? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

Answer: B,C 


Q57. Given: 

abstract class A1 { 

public abstract void m1(); 

public void m2() { System.out.println("Green"); } 

abstract class A2 extends A1 { 

public abstract void m3(); 

public void m1() { System.out.println("Cyan"); } 

public void m2() { System.out.println("Blue"); } 

public class A3 extends A2 { 

public void m1() { System.out.println("Yellow"); } 

public void m2() { System.out.println("Pink"); } 

public void m3() { System.out.println("Red"); } 

public static void main(String[] args) { 

A2 tp = new A3(); 

tp.m1(); 

tp.m2(); 

tp.m3(); 

What is the result? 

A. Yellow Pink Red 

B. Cyan Blue Red 

C. Cyan Green Red 

D. Compilation Fails 

Answer: A 


Q58. Given the classes: 

* AssertionError 

* ArithmeticException 

* ArrayIndexOutofBoundsException 

* FileNotFoundException 

* IllegalArgumentException 

* IOError 

* IOException 

* NumberFormatException 

* SQLException 

Which option lists only those classes that belong to the unchecked exception category? 

A. AssertionError, ArrayIndexOutOfBoundsException, ArithmeticException 

B. AssertionError, IOError, IOException 

C. ArithmeticException, FileNotFoundException, NumberFormatException 

D. FileNotFoundException, IOException, SQLException 

E. ArrayIndexOutOfBoundException, IllegalArgumentException, FileNotFoundException 

Answer: A 

Explanation: Not B: IOError and IOException are both checked errors. 

Not C, not D, not E: FileNotFoundException is a checked error. 

Note: 

Checked exceptions: 

* represent invalid conditions in areas outside the immediate control of the program (invalid user input, database problems, network outages, absent files) 

* are subclasses of Exception 

* a method is obliged to establish a policy for all checked exceptions thrown by its implementation (either pass the checked exception further up the stack, or handle it 

somehow) 

Note: 

Unchecked exceptions: 

* represent defects in the program (bugs) - often invalid arguments passed to a non-private method. To quote from The Java Programming Language, by Gosling, Arnold, and Holmes: "Unchecked runtime exceptions represent conditions that, generally speaking, reflect errors in your program's logic and cannot be reasonably recovered from at run time." 

* are subclasses of RuntimeException, and are usually implemented using IllegalArgumentException, NullPointerException, or IllegalStateException 

* method is not obliged to establish a policy for the unchecked exceptions thrown by its implementation (and they almost always do not do so) 


Q59. Given the definitions of the MyString class and the Test class: 


What is the result? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

Answer: C 


Q60. Given: 

public class Painting { 

private String type; 

public String getType() { 

return type; 

public void setType(String type) { 

this.type = type; 

public static void main(String[] args) { 

Painting obj1 = new Painting(); 

Painting obj2 = new Painting(); 

obj1.setType(null); 

obj2.setType("Fresco"); 

System.out.print(obj1.getType() + " : " + obj2.getType()); 

What is the result? 

A. : Fresco 

B. null : Fresco 

C. Fresco : Fresco 

D. A NullPointerException is thrown at runtime 

Answer: B 



see more http://www.2passeasy.com/exam/1z0-808/