The Up to the minute Guide To 201-400 preparation labs Dec 2017

It is more faster and easier to pass the LPI 201-400 exam by using Accurate LPI LPIC-2 Exam 201 Part 1 of 2 version 4.0 questuins and answers. Immediate access to the Renovate 201-400 Exam and find the same core area 201-400 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

Q1.  - (Topic 8)

Which of the following interprets your actions when typing at the command line for the operating system?

A. Utility

B. Application

C. Shell

D. Command

Answer: C

Explanation: The "shell" is another name for the command shell or command interpreter. This is the program that gives you a command prompt, accepts the commands you type there, and basically makes the computer do what you tell it to.

The shell's job is to interpret your commands and run the programs you request. Linux was designed to be a multitasking operating system, which means you can run more than one program at one time. Linux was also designed as a multi-user OS, which means that you can have more than one shell running at the same time. (Each user gets his own shell at login.) As a user, you have access only to the programs you are running, not the ones other users are running (though you can run your own copy of the same program). The programs are kept separate because they are "enclosed" in a "shell".

Reference: http://www.control-escape.com/lx-shell.html

Incorrect Answers

A:A utility is a program that can be run from the shell.

B:An application is another name for a utility or program.

D:A command is what you enter to run a utility/program/application.


Q2.  - (Topic 1)

What mechanism does collectd use to gather monitoring information on systems?

A. It uses a library of plugins.

B. A master server connects to a collectd service on each machine to retrieve the information.

C. It collects its own information on each server and sends that to a master server.

D. It makes SNMP queries to the clients being monitored.

Answer: A


Q3.  - (Topic 8)

You need to copy all the files and directories contained in the home directory to another location. What utility can you use for this?

A. cpio

B. cp

C. mv

D. mvdir

Answer: B

Explanation: The ‘cp’ command is used to copy files or directories from one location to another. The –r option makes the command recursive which means it will copy and entire directory structure from one location to another.

Reference: http://squat.net/puscii/doc/pxii-cursus/copy-mv.html

Incorrect Answers

A:The cpio command can be used to copy all the files into a single archive file at another location. However, it would be easier to copy the contents of the /home directory with the cp command. The cpio command is often used to create tape backups of Linux systems.

C:The ‘mv’ command is used to move files, not copy them.

D:The ‘mvdir’ command is used to move directories, not copy them.


Q4. - (Topic 1)

When planning a web server which of the following choices will impact system sizing? (Choose THREE correct answers.)

A. How many concurrent users are expected.

B. Which hardware vendor has better Linux support.

C. What type of content will be served.

D. What scripting languages will the web server support.

E. Will the OS install be CD, DVD or network based.

Answer: A,C,D


Q5.  - (Topic 5)

What is the purpose of the command vgextend?

A. Extend a volume group's footprint on disk.

B. Add physical volumes to an existing volume group.

C. Increase the number of days between scheduled error checking.

D. Create a volume group which uses all available space on disk.

Answer: B


Q6.  - (Topic 8)

You have compiled and installed a new kernel on your SCSI based machine. After installing the new kernel, the boot process stops at a point with the error “VFS PANIC: Unable to mount root FS.” You can boot again off the old kernel without any problems. Given that /etc/modules.conf is correct and that the SCSI controller is selected as a module in the kernel, what most likely is the cause?

A. The module failed to build.

B. The new kernel can’t initialize the SCSI controller.

C. There is no initrd image for the new kernel.

D. SCSI disk support isn’t enabled in the kernel.

E. SCSI generic support isn’t enabled in the kernel.

Answer: C

Explanation: The question states that that the machine is SCSI based and you can boot to the old kernel.

This indicates that the system is successfully booting from the SCSI drive (when using the old kernel). The SCSI controller module needs to be loaded at boot time before the system is able to mount the root file system. To load the SCSI controller module at boot time, you need an initrd image for the new kernel.

Reference: http://www.linuxhelp.co.za/RedHat61/rhref/s1-sysadmin-build-kernel.htm#S2-SYSADMIN-INITRD

Incorrect Answers

A:It is unlikely that the module failed to build.

B:The new kernel can’t initialize the SCSI controller. However, the reason for this is most likely to be that there is no initrd image for the new kernel.

D:SCSI support can be loaded as a module if an initrd image exists. It does not have to be enabled (compiled) in the kernel.

E:SCSI support can be loaded as a module if an initrd image exists. It does not have to be enabled (compiled) in the kernel.


Q7.  - (Topic 2)

What is the correct parameter to pass to the kernel at boot time to force it to use only one of the available processors?

A. maxcpus=1

B. usecpus=1

C. smpcpus=1

D. vcpumx=1

Answer: A


Q8.  - (Topic 2)

What is a key difference between a zImage and bzImage kernel image?

A. zImage is compressed using gzip, bzImage is compressed using bzip2.

B. zImage is for 2.6 series kernels, bzImage is for 3.x series kernels.

C. zImage is limited to 64k, bzImage has no such restriction.

D. zImage gets loaded completely into low memory. bzImage will load into high memory once low memory is full.

Answer: D


Q9.  - (Topic 1)

In the following output, what percentage of time was the CPU waiting for pending I/O?

# vmstat 1 100

procs -----------memory---------- ---swap-- -----io---- --system-- ----cpu---- 

r b swpd free buff cache si so bi bo in cs us sy id wa

0 0 0 282120 134108 5797012 0 0 0 2 0 0 0 0 100 0

0 0 0 282120 134108 5797012 0 0 0 0 1007 359 0 0 100 0

0 0 0 282120 134108 5797012 0 0 0 0 1117 577 0 0 100 0

0 0 0 282120 134108 5797012 0 0 0 0 1007 366 0 0 100 0

A. 0

B. 100

C. 35.9

D. 57.7

E. 36.6

Answer: A


Q10.  - (Topic 2)

Which of the following terms are used to describe 3.x kernel releases? (Choose TWO correct answers.)

A. beta

B. final

C. longterm

D. prerelease

E. stable

Answer: C,E