The Secret of 201-400 practice

Testking offers free demo for 201-400 exam. "LPIC-2 Exam 201 Part 1 of 2 version 4.0", also known as 201-400 exam, is a LPI Certification. This set of posts, Passing the LPI 201-400 exam, will help you answer those questions. The 201-400 Questions & Answers covers all the knowledge points of the real exam. 100% real LPI 201-400 exams and revised by experts!

Q71. CORRECT TEXT - (Topic 4)

Which command is used to create a ISO9660 filesystem? (Specify ONLY the command without any path or parameters.)

Answer: 

mkisofs, genisoimage


Q72.  - (Topic 6)

What is the command to add another IP address (192.168.1.2) to a network interface (eth0) that already has (at least) one IP address in the 192.168.1.0/24 subnet?

A. ip add addr 192.168.1.2/32 dev eth0

B. ifconfig eth0 192.168.1.2 netmask 255.255.255.255

C. ip addr add 192.168.1.2/32 dev eth0

D. ipconfig eth0 192.168.1.2

Answer: C


Q73. CORRECT TEXT - (Topic 8)

When typing at the command line, the default editor is the ______ library.

Answer: 

readline

Explanation: The default command line editor is the Readline library. As with most text editor programs, it allows certain keystrokes to aid in the writing/editing of a command. For example, there are keystroke combinations that allow you to jump to the beginning or end of the line, or to jump to the start or end of a previous word.


Q74.  - (Topic 7)

The following command has just been run successfully:

cd /opt; tar xvf /dev/nst0;

What will happen if the command sequence is run again?

A. An error saying that there is no tape present is generated because the tape has been ejected after being used.

B. The contents of /opt will be restored again.

C. The entire contents of /opt will be replaced with the contents of the next file on the tape.

D. The contents of /opt will have additional content added from the next file on the tape.

Answer: D

Topic 8, Exam Set Mix Questions A

125. CORRECT TEXT - (Topic 8)

The easiest, most basic form of backing up a file is to _____ it to another location.

Answer: 

copy

Explanation: The easiest way to backup a file is to copy it to another location. Having a backup copy of a file is always recommended.


Q75.  - (Topic 6)

The following is an excerpt from the output of tcpdump -nli eth1 'udp':

13:03:17.277327 IP 192.168.123.5.1065 > 192.168.5.112.53: 43653+ A? lpi.org. (25)

13:03:17.598624 IP 192.168.5.112.53 > 192.168.123.5.1065: 43653 1/0/0 A 198.51.100.42 (41)

Which network service or protocol was used?

A. FTP

B. HTTP

C. SSH

D. DNS

E. DHCP

Answer: D


Q76. CORRECT TEXT - (Topic 8)

A dumb terminal on the serial line /dev/ttyE0 is losing characters when receiving large blocks of data from the server. Suspecting a flow control problem, you wish to examine the complete list of settings for this line on the server. Please type the one command that completes this command line:

________ -a </dev/ttyE0

Answer: 

stty

Explanation: The stty command works on the current terminal by default, but by using the input redirection (“<”) feature of the shell, we can have stty manipulate any tty device. The –a option is used to display all configuration settings.


Q77.  - (Topic 7)

What does the -p3 option to the patch command do?

A. It will strip off path information from each file mentioned in the patch file up to and including the third / character.

B. patch continues execution as long as there are three or fewer errors.

C. It instructs patch to look up to three lines of context before or after the declared line in the original file for a match.

D. patch will keep three previous versions of each file in the output to prevent loss of change history.

E. It instructs patch to conform more strictly to the POSIX standard.

Answer: A


Q78.  - (Topic 8)

When is the most important time to restore a file from your backup?

A. On a regular scheduled basis to verify that the data is available.

B. When the system crashes.

C. When a user inadvertently loses a file.

D. When your boss asks to see how restoring a file works.

Answer: A

Explanation: According to ‘best practice’, you should regularly restore files to verify that your backup procedures are working. It’s no good backing up files regularly if you are unable to restore files when needed.


Q79.  - (Topic 4)

Due to extreme system use, a Linux system requires some additional swap space. To initialize 5GB of additional swap space, which combination of commands should be used?

A. dd if=/dev/zero of=/tmp/swapfile bs=1024 count=5120000; mkswap /tmp/swapfile; mount /tmp/swapfile

B. dd if=/dev/zero of=/tmp/swapfile bs=1024 count=5120000; swapon /tmp/swapfile

C. dd if=/dev/zero of=/tmp/swapfile bs=1024 count=5120000; mkswap /tmp/swapfile; swapon /tmp/swapfile

D. touch -5G /tmp/swapfile; swapon /tmp/swapfile

E. mkswap /tmp/swapfile 512000; swapon /tmp/swapfile

Answer: C


Q80. CORRECT TEXT - (Topic 6)

Which program lists information about files and network connections opened by processes? (Specify ONLY the command without any path or parameters.)

Answer: 

lsof, /usr/bin/lsof