powerpoint slides for comptia a+ 220-801 and 220-802 : Apr 2016 Edition

Exam Code: 220-802 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CompTIA A+ Certification Exam (220-802)
Certification Provider: CompTIA
Free Today! Guaranteed Training- Pass 220-802 Exam.

2016 Apr 220-802 Study Guide Questions:

Q511. - (Topic 3) 

A user has not received any new emails on their smartphone in the last two days. The user is able to access the Internet without any problems. Which of the following should the user do FIRST? 

A. Restart the smartphone 

B. Reconfigure the smartphone email account 

C. Resynchronize the smart phone 

D. Update the operating system 

Answer: A 

Explanation: 

The first step in troubleshooting a smartphone is to restart it so that the hardware can restart all the primary functions. 


Q512. - (Topic 4) 

A user states they have rebooted the printer and it is displaying “PC load letter”. Which of the following is the MOST likely cause? 

A. The printer needs to be rebooted. 

B. The printer is out of paper. 

C. The fuser needs to be replaced. 

D. The toner cartridge is low. 

Answer: B 

Explanation: http://www.tomshardware.com/forum/16050-3-load-letter-error 


Q513. - (Topic 5) 

A user reports slow performance on their PC after importing some photos. Which of the following maintenance tasks should a technician recommend in order to increase performance? 

A. Defragmentation 

B. Install new camera drivers 

C. Update anti-virus definitions 

D. Run CHKDSK 

Answer: A 


Q514. - (Topic 4) 

A customer states their laptop screen is very dim. In order to avoid going to the client site, which of the following is the FIRST action the customer should perform? 

A. Increase the resolution 

B. Use function keys 

C. Reboot the laptop 

D. Go to the Power Options in Control Panel 

Answer: B 

Explanation: http://www.tomshardware.com/forum/70976-35-laptop-screen-visible 


Q515. - (Topic 5) 

A network DHCP server crashes and has to be rebuilt from scratch. Shortly afterwards many users report an "Address Conflict" alert on their computers. Which of the following tools should the users run to help fix this issue? 

A. route 

B. ipconfig 

C. netstat 

D. nbtstat 

Answer: B 


220-802 real exam

Improve a+ 220-801 and 220-802 pdf:

Q516. - (Topic 5) 

A technician was asked by a user to setup IMAP sync for their Android smartphone. No other helper applications were installed by the technician to assist with syncing. Which of the following types of data can the user expect to be synced to their phone automatically from the company server? 

A. Calendar entries 

B. Sent/received text messages 

C. Sent/received emails 

D. Contacts 

Answer: C 


Q517. - (Topic 5) 

Windows 7 has notified a user that it has blocked access to the following address in 

Internet Explorer: ftp:// ftp.microsoft.com:21. Which of the following Windows features should the technician check to ensure that there is not an explicit rule disallowing access to this location? 

A. Windows Bitlocker 

B. Windows BranchCache 

C. Windows User Account Control 

D. Windows Firewall 

Answer: D 


Q518. - (Topic 4) 

A PC uses RAID 1. Ann, a technician, has read in the event log that the drive "SATA 1" is no longer in sync with drive "SATA 0". Which of the following steps should she try FIRST to repair this PC to optimal running conditions? 

A. Remove SATA 1 from the RAID group then try to re-add it 

B. Replace both drives then restore from a backup 

C. Remove both drives then switch the SATA channels 

D. Replace SATA 1, rebuild the RAID and replace SATA 0 

Answer: A 

Explanation: 

Try removing SATA 1 from the RAID group and re add it using standard RAID procedure. 


Q519. - (Topic 4) 

A user reports that they cleared a paper jam and now cannot print. The technician reseats the paper and then prints a test page from the printer. A test page sent from the workstation does not print. Which of the following actions should the technician take FIRST? 

A. Clear the print queue. 

B. Check the printer connection. 

C. Reboot the computer. 

D. Stop and start the printer. 

Answer: A 

Explanation: http://www.howtogeek.com/100358/how-to-cancel-or-delete-a-stuck-print-job-in-the-windows-print-queue/ 


Q520. - (Topic 5) 

Revert to snapshot is a feature of: 

A. The host OS 

B. The hypervisor 

C. The underlying storage 

D. The guest OS 

Answer: B 


220-802 test questions

Free comptia 220-802 tests:

Q521. - (Topic 5) 

Which of the following is required in order to receive push email notifications on a mobile device? 

A. IMAP 

B. POP3 

C. ActiveSync 

D. SMTP 

Answer: B 


Q522. - (Topic 5) 

A user’s CRT monitor was damaged by a large magnet, resulting in a distorted image. Which of the following can a technician do to BEST safely fix the monitor? 

A. Replace cathode ray tube 

B. Power cycle the monitor 

C. Run degaussing tools 

D. Adjust monitor’s brightness 

Answer: C 


Q523. - (Topic 5) 

A technician needs to view some hidden files on the client’s computer. Which of the following utilities would the technician use to unhide these files? 

A. Action Center 

B. Utility Manger 

C. Offline Files 

D. Folder Options 

Answer: D 


Q524. - (Topic 5) 

Which of the following relies on individual characteristics unique to each person? 

A. Rootkits 

B. Phishing 

C. Antispyware 

D. Biometrics 

Answer: D 


Q525. - (Topic 5) 

Ann, a home user, brings a PC in for repair and reports that performance has become extremely slow when working on documents and viewing pictures. Which of the following suggestions should a technician make? 

A. Upgrade to a solid state drive 

B. Increase the clock speed on the CPU 

C. Run the file system check tool 

D. Upgrade to a high performance video card 

Answer: A