Apr 2016 updated: comptia 220-802 simulations

Exam Code: 220-802 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CompTIA A+ Certification Exam (220-802)
Certification Provider: CompTIA
Free Today! Guaranteed Training- Pass 220-802 Exam.

2016 Apr 220-802 Study Guide Questions:

Q496. - (Topic 1) 

Which of the following operating systems can be upgraded directly to Windows 7 Professional by a default installation? (Select TWO). 

A. Windows 7 Home Premium 

B. Windows Vista Business 

C. Windows XP Home 

D. Windows XP Professional 64-bit 

E. Windows XP Media Center 

Answer: A,B 

Explanation: http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd772579(v=ws.10).aspx 


Q497. - (Topic 5) 

Targeted emails intended to compromise security are known as: 

A. rootkits 

B. phishing 

C. hijacking 

D. spoofing 

Answer: B 


Q498. - (Topic 5) 

A consultant is called in to help troubleshoot connectivity problems an office is experiencing with their 802.11a wireless network. The office manager reports that at random times during the day, workers will lose wireless connectivity for different spans of time. There is no pattern to the drops in connectivity. Which of the following causes should the technician explore FIRST in troubleshooting the office issues? 

A. 2.4 GHz portable phone system 

B. Microwave ovens 

C. 5G Hz portable phone system 

D. Two Way RF radios 

Answer: C 


Q499. - (Topic 5) 

An employee recently departed under bad terms, and the client is concerned for their SOHO network security. Which of the following should the technician do FIRST? 

A. Physically secure the access point 

B. Change default password 

C. Lower the transmission power 

D. Assign static IP addresses 

Answer: B 

709. - (Topic 5) 

A technician encounters a PC where they can hear the power supply fan running, but the system is not booting up and there is no display. Which of the following are the MOST likely causes? (Select TWO). 

A. Bad PCI card 

B. Bad Motherboard 

C. Bad RAM 

D. Bad boot.ini file 

E. Bad Power Supply 

Answer: B,E 


Q500. - (Topic 5) 

Which of the following methods provides digital security? 

A. Mantrap 

B. Biometrics 

C. Firewall 

D. Bollards 

Answer: C 


220-802 free practice test

Abreast of the times examcollection comptia 220-802:

Q501. - (Topic 5) 

A user states that they see flickering on their external display. The technician asks if anything has changed since they noticed the problem. Next the technician replaces the external display with a new one which corrected the issue. According to the troubleshooting theory, which of the following would the technician do NEXT? 

A. Record the resolution to the problem for future references. 

B. Determine what needs to be replaced to resolve the issue. 

C. Recreate the recent changes to the PC. 

D. Identify what exactly the user is having a problem with. 

Answer: A 


Q502. - (Topic 5) 

A technician installs a new graphics card that supports high resolutions. The technician sets the resolution to the highest setting and then the monitor displays no video. The technician hits the enter key to exit and nothing happens. After a reboot, no video appears after the operating system loads. Which of the following would the technician perform NEXT? 

A. Reseat the graphics card in a different slot 

B. Update the graphics card driver 

C. Reinstall the operating system 

D. Change the resolution in Safe Mode 

Answer: D 


Q503. - (Topic 2) 

Which of the following can be achieved with Group Policy to help with workstation security measures? 

A. BitLocker password 

B. Complexity requirements 

C. BIOS password 

D. Wake on LAN 

Answer: B 

Explanation: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc875814.aspx 


Q504. - (Topic 5) 

Which of the following is the safest way to download and install a new program on a mobile device? 

A. Use the Bluetooth file sharing feature. 

B. Download the program from an FTP site using the USB cord. 

C. Use the app store to download and install the program. 

D. Use NFC to copy the program from another mobile device. 

Answer: C 


Q505. - (Topic 4) 

A technician receives a report that the pages coming out of a laser printer are smearing when touched. Which of the following components should the technician check FIRST to resolve this issue? 

A. Drum 

B. Fuser 

C. Pickup roller 

D. Corona wire 

Answer: B 

Explanation: http://www.howstuffworks.com/laser-printer3.htm 


220-802 study guide

Actual actualtests 220-802:

Q506. - (Topic 4) 

A service technician is installing a second hard drive on a desktop PC running Windows 7. 

The second hard drive is the same make and model of the first hard drive. The technician 

would like to provide data redundancy. Which of the following should the technician use to accomplish this? 

A. Disk Management 

B. Device Manager 

C. System Configuration 

D. Data Sources 

Answer: A 

Explanation: http://support.microsoft.com/kb/309000 


Q507. - (Topic 5) 

A technician has just finished installing a new NIC in a desktop. Which of the following should the technician perform NEXT according to the troubleshooting theory? 

A. Test the theory to determine cause 

B. Verify full system functionality 

C. Escalate issue to a manager 

D. Document findings and repairs 

Answer: B 


Q508. - (Topic 2) 

A user receives an unsolicited call from a technician claiming to be from a Microsoft certified partner. The technician tricks the user into allowing them access to their PC because of malware alerts that were being broadcasted. Which of the following attacks is this user a victim of? 

A. Shoulder surfing 

B. Phishing attack 

C. Social engineering 

D. Malware infection 

Answer: C 

Explanation: http://www.social-engineer.org/ 


Q509. - (Topic 1) 

Which of the following should be regularly scheduled to fix hard drive errors? 

A. Defragmentation 

B. Check Disk 

C. System Restore 

D. Antivirus Scan 

Answer: B 

Explanation: http://support.microsoft.com/kb/315265 


Q510. - (Topic 1) 

An audio visual company has decided that they want to migrate from Windows XP Professional SP2. The company has a domain network. A technician is tasked with selecting an operating system. Which of the following should the technician select? 

A. Windows 7 Home Premium 

B. Windows Vista Home Premium 

C. Windows 7 Professional 

D. Windows XP Media Center 

Answer: C 

Explanation: http://reviews.cnet.com/8301-31012_7-10379487-10355804.html