Apr 2016 updated: comptia 220-802

Exam Code: 220-802 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CompTIA A+ Certification Exam (220-802)
Certification Provider: CompTIA
Free Today! Guaranteed Training- Pass 220-802 Exam.

2016 Apr 220-802 Study Guide Questions:

Q406. - (Topic 1) 

A technician is tasked with building three systems that are capable of utilizing the new Windows HomeGroup functionality. Which of the following versions of Windows would need to be used? 

A. Windows 7 or Windows Vista 

B. Windows Vista only 

C. Windows XP Professional x64 Edition 

D. Windows 7 only 

Answer: D 

Explanation: http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/features/homegroup 


Q407. - (Topic 5) 

Joe, a user, receives a spam email supposedly sent from a coworker’s email address asking for money. This is an example of which of the following common security threats? 

A. Phishing 

B. Spyware 

C. Malware 

D. Evil Twin 

Answer: A 


Q408. - (Topic 5) 

A user, Joe, wants to enable communication between his GPS and his smartphone. Which of the following would allow for this communication? 

A. A data link cable 

B. A wireless access point 

C. Bluetooth pairing 

D. Infrared communication 

Answer: C 


Q409. - (Topic 5) 

A technician installs a new SOHO wireless router to replace a failed router and users report connectivity issues and IP errors. Which of the following is the MOST likely cause? 

A. Their server has gone down 

B. There are too many static IP addresses on the network 

C. The new router’s firewall is malfunctioning 

D. Users need to refresh their IP configuration 

Answer: D 


Q410. - (Topic 1) 

A technician suspects that a recent virus they removed may have corrupted a necessary system file. Which of the following utilities can the technician use to verify the integrity of these critical files? 

A. msconfig 

B. sfc 

C. regsrv32 

D. fixmbr 

Answer: B 

Explanation: http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/system_file_checker.mspx?mfr=true 


220-802 exam engine

Regenerate comptia 220-802:

Q411. - (Topic 5) 

Joe, a new employee, requests to receive Exchange based company email on his tablet device. Which of the following can a technician enable to BEST secure his Exchange account to ensure the email account is not compromised in case his device is lost or stolen? 

A. Remote backup applications 

B. Antivirus 

C. Locator applications 

D. Forced pin locks 

Answer: D 


Q412. - (Topic 4) 

The technician is dispatched to look at a user’s laptop. The user reports the system shuts down after 30 minutes of field use. The technician notices the battery is not fully charging. Which of the following should the technician perform to resolve this? 

A. Remove the battery and connect it to a commercial battery charger. 

B. Discharge the battery using a static mat. 

C. Change the power setting on the laptop to use less power. 

D. Replace the battery. 

Answer: D 

Explanation: http://www.wikihow.com/Fix-a-Laptop-that-is-not-Charging 


Q413. - (Topic 5) 

A technician wants to secure a Windows 7 Ultimate notebook hard drive. Which of the following should the technician do to implement BitLocker? (Select TWO). 

A. Disable TPM in the system BIOS 

B. Run the BitLocker wizard and any necessary partitions 

C. Enable TPM in the system BIOS 

D. Enable TPM in the Windows 7 OS files 

E. Set up the OS and the system files on the same partition 

Answer: B,C 


Q414. - (Topic 5) 

A SOHO has had several issues with various unauthorized devices consuming the network's bandwidth. There are only four network devices that are authorized to access the Internet as well as the local LAN's resources. Which of the following security implementations would MOST likely help disable network access to the unauthorized devices? 

A. Using complex passwords 

B. Disabling the use of static IP addresses 

C. Disabling ports 

D. MAC filtering 

Answer: D 

466. - (Topic 5) 

A user recently purchased a new PC with a 500GB hard drive. However, they are reporting that their C. Drive is only 420GB. Which of the following BEST explains this? 

A. The manufacturer blocks off that 80GB so that user cannot exceed the drive space. 

B. The file system is using the 80GB for tables. 

C. BIOS and systems files are hidden in the 80GB. 

D. A Factory Recovery Partition is using the 80GB. 

Answer: D 


Q415. - (Topic 5) 

Which of the following is the correct term for the local platform on which client virtual machines run? 

A. Administrative shares 

B. Guest OS 

C. Cloud 

D. Hypervisor 

Answer: D 


220-802 practice exam

Validated a+ 220-802 objectives:

Q416. - (Topic 5) 

Joe, a user, copies a text document off of a CD drive into a folder. Joe has full control permissions on the folder. When Joe tries to edit and save the document, the system prompts him to save it to a new location. Which of the following is the reason for this behavior? 

A. The file properties are set to Read Only 

B. The CD was damaged and transferred the file incorrectly 

C. The original file was corrupted 

D. The file has an incorrect file extension 

Answer: A 


Q417. - (Topic 5) 

A user reports that they are unable to use their DVD-ROM drive in their Windows 7 desktop PC. Which of the following could be a possible cause to this problem? 

A. Media Player is not installed 

B. DVD drivers need to be updated 

C. DVD drive is not set to boot in BIOS 

D. SATA port is not on in BIOS 

Answer: D 


Q418. - (Topic 4) 

A technician has a client’s laptop that is randomly shutting down. Which of the following is the FIRST step of the troubleshooting theory that the technician will perform to resolve the laptop’s issue? 

A. Document finding, actions, and outcomes 

B. Identify the problem 

C. Establish a theory 

D. Establish a plan of action to resolve the problem 

Answer: B 

Explanation: http://compcamp.blogspot.com/2011/10/comptia-six-step-troubleshooting.html 


Q419. - (Topic 5) 

A technician is testing a connection from the main building to a newly networked off-site location. The main network and off-site both have fast transfer times, however any data sent between the two sites is taking much longer than expected. Which of the following command line tools could the technician use to determine where this slowness is originating? 

A. NETSTAT 

B. TRACERT 

C. NSLOOKUP 

D. PING 

Answer: B 


Q420. - (Topic 1) 

A customer is concerned about a computer that repeatedly beeps when attempting to power on. Which of the following is MOST likely the cause? 

A. Network cable is unplugged 

B. USB 2.0 is plugged into USB 1.1 port 

C. RAM not seated properly 

D. Optical media was left in the drive 

Answer: C 

Explanation: http://antony492.com/unseated-ram/ 



see more http://www.2passeasy.com/exam/220-802/