[Certified] 300-115 Cisco exams 11-20 (Apr 2017)


The article at Testaimer.com going over http://www.testaimer.com/300-115-test is very comprehensive.

Q11. The network manager has requested that several new VLANs (VLAN 10, 20, and 30) are allowed to traverse the switch trunk interface. After the command switchport trunk allowed vlan 10,20,30 is issued, all other existing VLANs no longer pass traffic over the trunk. What is the root cause of the problem?

A. The command effectively removed all other working VLANs and replaced them with the new VLANs.

B. VTP pruning removed all unused VLANs.

C. ISL was unable to encapsulate more than the already permitted VLANs across the trunk.

D. Allowing additional VLANs across the trunk introduced a loop in the network.

Answer: A


Q12. What is the function of NSF?

A. forward traffic simultaneously using both supervisors

B. forward traffic based on Cisco Express Forwarding

C. provide automatic failover to back up supervisor in VSS mode

D. provide nonstop forwarding in the event of failure of one of the member supervisors

Answer: D


Q13. Refer to the exhibit.

Switch A, B, and C are trunked together and have been properly configured for VTP. Switch B has all VLANs, but Switch C is not receiving traffic from certain VLANs. What would cause this issue?

A. A VTP authentication mismatch occurred between Switch A and Switch B.

B. The VTP revision number of Switch B is higher than that of Switch A.

C. VTP pruning is configured globally on all switches and it removed VLANs from the trunk interface that is connected to Switch C.

D. The trunk between Switch A and Switch B is misconfigured.

Answer: C


Q14. Which authentication service is needed to configure 802.1x?

A. RADIUS with EAP Extension

B. TACACS+

C. RADIUS with CoA

D. RADIUS using VSA

Answer: A


Q15. An access switch has been configured with an EtherChannel port. After configuring SPAN to monitor this port, the network administrator notices that not all traffic is being replicated to the management server. What is a cause for this issue?

A. VLAN filters are required to ensure traffic mirrors effectively.

B. SPAN encapsulation replication must be enabled to capture EtherChannel destination traffic.

C. The port channel can be used as a SPAN source, but not a destination.

D. RSPAN must be used to capture EtherChannel bidirectional traffic.

Answer: C


Q16. After UDLD is implemented, a Network Administrator noticed that one port stops receiving UDLD packets. This port continues to reestablish until after eight failed retries. The port then transitions into the errdisable state. Which option describes what causes the port to go into the errdisable state?

A. Normal UDLD operations that prevent traffic loops.

B. UDLD port is configured in aggressive mode.

C. UDLD is enabled globally.

D. UDLD timers are inconsistent.

Answer: B


Q17. A network engineer must improve bandwidth and resource utilization on the switches by stopping the inefficient flooding of frames on trunk ports where the frames are not needed. Which Cisco IOS feature can be used to achieve this task?

A. VTP pruning

B. access list

C. switchport trunk allowed VLAN

D. VLAN access-map

Answer: A


Q18. Pilot testing of the new switching infrastructure finds that when the root port is lost, STP immediately replaces the root port with an alternative root port. Which spanning-tree technology is used to accomplish backup root port selection?

A. PVST+

B. PortFast

C. BackboneFast

D. UplinkFast

E. Loop Guard

F. UDLD

Answer: D


Q19. What is the maximum number of 10 Gigabit Ethernet connections that can be utilized in an EtherChannel for the virtual switch link?

A. 4

B. 6

C. 8

D. 12

Answer: C


Q20. Which statement describes what happens when a port configured with root guard receives a superior BPDU?

A. The port goes into errdisabled state and stops forwarding traffic.

B. The port goes into BPDU-inconsistent state and stops forwarding traffic.

C. The port goes into loop-inconsistent state and stops forwarding traffic.

D. The port goes into root-inconsistent state and stops forwarding traffic.

Answer: D