Foolproof cbt nuggets 70-516 free download tips

Proper study guides for Up to date Microsoft TS: Accessing Data with Microsoft .NET Framework 4 certified begins with Microsoft 70-516 preparation products which designed to deliver the Highest Quality 70-516 questions by making you pass the 70-516 test at your first time. Try the free 70-516 demo right now.

2017 Jan microsoft learning 70-516:

Q11. - (Topic 1) 

You use Microsoft Visual Studio 2010 and Microsoft .NET Framework 4 to develop an application. You use the Entity Framework Designer to create an Entity Data Model using model-first development. 

The database has the following requirements: 

Each table must have a datetime column named time_modified. 

Each table requires a trigger that updates the value of the time_modified column when a row is inserted or updated. 

You need to ensure that the database script that is created by using the Generate Database From Model option meets the requirements. 

What should you do? 

A. Create a new T4 Template, and set the DDL Generation template to the name of the new template. 

B. Create a new Windows Workflow Foundation workflow, and set Database Generation Workflow to the name of the new workflow. 

C. Add a DateTime property named time_modified to each entity in the model, and set the property s StoreGeneratedPattern to Computed. 

D. Add a new entity named time_modified to the model, and modify each existing entity so that it inherits from the new entity. 

Answer:

Explanation: 

Model-First in the Entity Framework 4 (http://msdn.microsoft.com/en-us/data/ff830362) 


Q12. - (Topic 3) 

You use Microsoft .NET Framework 4 to develop an application that connects to a local Microsoft SQL Server 2008 database. The application can access a high-resolution timer. 

You need to display the elapsed time, in sub-milliseconds (<1 millisecond), that a database query takes to execute. 

Which code segment should you use? 

A. Dim Stare As Integer = Environment.TickCount 

command.ExecuteNonQuery() 

Dim Elapsed As Integer = (Environment.TickCount) = Start 

Console.WriteLine("Time Elapsed: {0:N3} ms", Elapsed) 

B. Dim sw As Stopwatch = New Stopwatch() sw.Start() 

command.ExecuteNonQuery() su.Stop() 

Console.MriteLine("Time Elapsed: {0:N3} ms", sw.ElapsedMilliseconds) 

C. Dim sw As Stopwatch = Stopwatch.StartNew() command.ExecuteNonQuery() sw.Stop() 

Console.WriteLine("Time Elapsed: {0:N3> ms", sw.Elapsed.Totamilliseconds) 

D. Dim Start As DateTime = DateTime.UtcNow command.ExecuteNonQuery() 

Dim Elapsed As TimeSpan = DateTime.UtcNow = Start Console.UriteLine("Time Elapsed: 

<0:N3> ms", Elapsed.Milliseconds) 

Answer:

Explanation: 

Stopwatch Class (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.diagnostics.stopwatch.aspx) 


Q13. - (Topic 1) 

You use Microsoft .NET Framework 4 to develop an application that connects to a Microsoft SQL Server 200B database. 

You populate a SqlDataAdapter by using the following code. (Line numbers are included for reference only.) 

01 SqlDataAdapter dataAdapterl = new SqlDataAdapter ("SELECT * FROM [BlogEntries] 

ORDER BY CreationDote", connection); 

02 cmdBuilder = nev SqlCormnandBuilder(dataAdapterl); 

03 dataAdapterl.Fill(BlogEntryDataSet, "BlogEntries"); 04 

05 connection.Close() 

You need to update the blog owner for all BlogEntry records. 

Which code segment should you insert at line 04? 

A. foreach(DataRou row in BlogEntryDataSet.Tables ["BlogEntries"].ROWS) 

row.Item["BlogOwner""] = "New Owner"; 

dataAdapterl.Update(BlogEntryDataSet, "BlogEntries"); 

B. foreach(DataRow row in BlogEntryDataSet.Tables 

["BlogEntries"].Rows) ( 

tow.Item["Blog0wner""] = "New Owner"; 

dataAdapterl.Fill(BlogEntryDataSet, "BlogEntries"); 

C. SqlDataAdapter dataAdapter2 = new SqlDataAdapter 

("UPDATE [BlogEntries] SET [BlogOwner = 'New 'Owner' 3", 

connection); 

dataAdapter2-Update(BlogEntryDataSet, "BlogEntries"); 

D. SqlDataAdapter dataAdapter2 = new SqlDataAdapter 

(dataAdapterl.UpdateCommand) ; 

dataAdapter2.Fill(BlogEntryDataSet, "BlogEntries"); 

Answer:

Explanation: 

SqlDataAdapter.Update() - Calls the respective INSERT, UPDATE, or DELETE statements for each inserted, updated, or deleted row in the System.Data.DataSet with the specified System.Data.DataTable name. (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.data.sqlclient.sqlcommandbuilder.aspx) 


Q14. - (Topic 5) 

You use Microsoft .NET Framework 4 to develop an application that connects to a Microsoft SQL Server 2008 database. 

You add the following stored procedure to the database. 

CREATE PROCEDURE [dbo].[InsertTag] 

@Name nvarchar (15) 

AS 

INSERT INTO [dbo].[Tags] (Name) VALUES(@Name) 

RETURN @@ROWCOUNT 

You need to invoke the stored procedure by using an open SqlConnection named conn. 

Which code segment should you use? 

A. SqlCommand cmd = new SqlCommand("EXEC InsertTag", conn); cmd.CommandType = CommandType.Text; cmd.Parameters.AddWithValue("@Name", "New Tag 1"); cmd.ExecuteNonQuery(); 

B. SqlCommand cmd = new SqlCommand("EXEC InsertTag", conn); cmd.CommandType = CommandType.StoredProcedure; cmd.Parameters.AddWithValue("@Name", "New Tag 1"); cmd.ExecuteNonQuery(); 

C. SqlCommand cmd = new SqlCommand("InsertTag", conn); cmd.CommandType = CommandType.Text; cmd.Parameters.AddWithValue("@Name", "New Tag 1"); cmd.ExecuteNonQuery(); 

D. SqlCommand cmd = new SqlCommand("InsertTag", conn); cmd.CommandType = CommandType.StoredProcedure; cmd.Parameters.AddWithValue("@Name", "New Tag 1"); cmd.ExecuteNonQuery(); 

Answer:

Explanation: 

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/yy6y35y8(v=vs.71).aspx 


Q15. - (Topic 3) 

You use Microsoft Visual Studio 2010 and Microsoft .NET Framework 4 to create an application. The application connects to a Microsoft SQL Server 2008 database. The application contains two SqlCommand objects named cmd1 and cmd2. 

You need to measure the time required to execute each command. 

Which code segment should you use? 

A. Dim w1 As New Stopwatch() 

w1.Start() 

cmd1.ExecuteNonQuery() 

w1.[Stop]() 

Trace.WriteLine(w1.ElapsedMilliseconds) 

w1.Start() 

cmd2.ExecuteNonQuery() 

w1.[Stop]() 

Trace.WriteLine(w1.ElapsedMilliseconds) 

B. Dim w1 As New Stopwatch() 

w1.Start() 

cmd1.ExecuteNonQuery() 

w1.[Stop]() 

Trace.WriteLine(w1.ElapsedMilliseconds) 

w1.Reset() 

cmd2.ExecuteNonQuery() w1.[Stop]() 

Trace.WriteLine(w1.ElapsedMilliseconds) 

C. Dim w1 As Stopwatch = Stopwatch.StartNew() 

cmd1.ExecuteNonQuery() 

w1.[Stop]() 

Trace.WriteLine(w1.ElapsedMilliseconds) 

w1.Start() 

cmd2.ExecuteNonQuery() 

w1.[Stop]() 

Trace.WriteLine(w1.ElapsedMilliseconds) 

D. Dim w1 As Stopwatch = Stopwatch.StartNew() 

cmd1.ExecuteNonQuery() 

w1.[Stop]() 

Trace.WriteLine(w1.ElapsedMilliseconds) 

w1 = Stopwatch.StartNew() 

cmd2.ExecuteNonQuery() 

w1.[Stop]() 

Trace.WriteLine(w1.ElapsedMilliseconds) 

Answer:

Explanation: 

A & C do not reset the stopwatch before running cmd2. B does not start the stopwatch after resetting the stopwatch Start() does not reset the stopwatch, whereas StartNew() will create a new instance of the Stop watch and initialise the elapsed time to Zero. Stopwatch Class (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.diagnostics.stopwatch.aspx) 


Renew 70-516 training kit pdf download:

Q16. - (Topic 2) 

The application must provide a component part list for any product. The component part list must give the quantity of each distinct part that is required to manufacture that product. 

You need to create a LINQ expression that delivers a result of type IEnumerable<Tuple<int, Part>> to meet the requirements. 

Which expression should you use? 

A. IEnumerable < Tuple < int , Part>> result = part.Descendants 

. GroupBy (p => p) 

.Select(g => Tuple.Create ( g.Count (), g.Key )); 

B. IEnumerable < Tuple < int , Part>> result = part.Descendants 

. ToDictionary (c => c) 

.Select(d => Tuple.Create ( d.Value.Children.Count (), d.Key )); 

C. IEnumerable < Tuple < int , Part>> result = part.Children 

. GroupBy (p => p) 

.Select(g => Tuple.Create ( g.Count (), g.Key )); 

D. IEnumerable < Tuple < int , Part>> result = part.Children 

.Distinct() 

. GroupBy (p => p) 

.Select(g => Tuple.Create ( g.Count (), g.Key )); 

E. IEnumerable < Tuple < int , Part>> result = part.Descendants 

.Distinct() 

. GroupBy (p => p) .Select(g => Tuple.Create ( g.Count (), g.Key )); 

Answer:


Q17. - (Topic 1) 

You use Microsoft Visual Studio 2010 and Microsoft .NET Framework 4 to create an application. 

The application connects to a Microsoft SQL Server database.You use Entity SQL to retrieve data from the database. 

You need to find out whether a collection is empty. 

Which entity set operator should you use? 

A. ANYELEMENT 

B. EXCEPT 

C. EXISTS 

D. IN 

Answer:

Explanation: 

EXISTS Determines if a collection is empty. 

Entity SQL Reference 

(http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb387118.aspx) 


Q18. - (Topic 1) 

You use Microsoft Visual Studio 2010 and Microsoft .NET Framework 4 to create an application. The application connects to a Microsoft SQL Server database. 

You use the ADO.NET LINQ to SQL model to retrieve data from the database. 

The application contains the Category and Product entities, as shown in the following exhibit. 

You need to ensure that LINQ to SQL executes only a single SQL statement against the database. 

You also need to ensure that the query retrieves the list of categories and the list of products. 

Which code segment should you use? 

A. using (NorthwindDataContext dc = new NorthwindDataContext()) 

dc.ObjectTrackingEnabled = false; 

var categories = from c in dc.Categories 

select c; 

foreach (var category in categories) 

Console.WriteLine("{0} has {1} products", category.CategoryName, 

category.Products.Count); 

B. using (NorthwindDataContext dc = new NorthwindDataContext()) 

dc.DeferredLoadingEnabled = false; 

DataLoadOptions dlOptions = new DataLoadOptions(); 

dlOptions.LoadWith<Category>(c => c.Products); 

dc.LoadOptions = dlOptions; 

var categories = from c in dc.Categories 

select c; 

foreach (var category in categories) 

Console.WriteLine("{0} has {1} products", category.CategoryName, 

category.Products.Count); 

C. using (NorthwindDataContext dc = new NorthwindDataContext()) 

dc.DeferredLoadingEnabled = false; 

var categories = from c in dc.Categories 

select c; 

foreach (var category in categories) 

Console.WriteLine("{0} has {1} products", category.CategoryName, 

category.Products.Count); 

D. using (NorthwindDataContext dc = new NorthwindDataContext()) 

dc.DeferredLoadingEnabled = false; 

DataLoadOptions dlOptions = new DataLoadOptions(); 

dlOptions.AssociateWith<Category>(c => c.Products); 

dc.LoadOptions = dlOptions; 

var categories = from c in dc.Categories 

select c; 

foreach (var category in categories) 

Console.WriteLine("{0} has {1} products", category.CategoryName, 

category.Products.Count); 

Answer:

Explanation: 

DataLoadOptions Class Provides for immediate loading and filtering of related data. 

DataLoadOptions.LoadWith(LambdaExpression) Retrieves specified data related to the 

main target by using a lambda expression. 

You can retrieve many objects in one query by using LoadWith. 

DataLoadOptions.AssociateWith(LambdaExpression) Filters the objects retrieved for a 

particular relationship. 

Use the AssociateWith method to specify sub-queries to limit the amount of retrieved data. 

DataLoadOptions Class 

(http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.data.linq.dataloadoptions.aspx) 

How to: Retrieve Many Objects At Once (LINQ to SQL) 

(http://msdn.microsoft.com/en-us/library/Bb386917(v=vs.90).aspx) 

How to: Filter Related Data (LINQ to SQL) 

(http://msdn.microsoft.com/en-us/library/Bb882678(v=vs.100).aspx) 


Q19. - (Topic 1) 

You use Microsoft Visual Studio 2010 and Microsoft .NET Framework 4 to create an application. The application uses the ADO.NET Entity Framework to model entities. 

The model includes the entity shown in the following exhibit. 

You need to add a function that returns the number of years since a person was hired. 

You also need to ensure that the function can be used within LINQ to Entities queries. 

What should you do? 

A. Add the following code fragment to the .edmx file. 

<Function Name="YearsSinceNow" ReturnType="Edm.Int32"> 

<Parameter Name="date" Type="Edm.DateTime" /> 

<DefiningExpression> 

Year(CurrentDateTime()) - Year(date) 

</DefiningExpression> 

</Function> 

Add the following function to the entity class definition. 

[EdmComplexType("SchoolModel", "YearsSinceNow")] 

public static int YearsSinceNow(DateTime date) 

throw new NotSupportedException("Direct calls are not supported."); 

B. Add the following code fragment to the .edmx file. 

<Function Name="YearsSinceNow" ReturnType="Edm.Int32"> 

<Parameter Name="date" Type="Edm.DateTime" /> 

<DefiningExpression> 

Year(CurrentDateTime()) - Year(date) 

</DefiningExpression> 

</Function> 

Add the following function to the entity class definition. 

[EdmFunction("SchoolModel", "YearsSinceNow")] 

public static int YearsSinceNow(DateTime date) 

throw new NotSupportedException("Direct calls are not supported."); 

C. Add the following code fragment to the .edmx file. 

<Function Name="YearsSinceNow" ReturnType="Edm.Int32"> 

<Parameter Name="date" Type="Edm.DateTime" /> 

</Function> 

Add the following function to the entity class definition. 

[EdmFunction("SchoolModel", "YearsSinceNow")] 

public static int YearsSinceNow(DateTime date) 

return Year(CurrentDateTime() - Year(date)); 

D. Use the Entity Data Model Designer to create a complex property named 

YearsSinceNow that can be accessed through the LINQ to Entities query at a later time. 

Answer:

Explanation: 

How to: Call Model-Defined Functions in Queries (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd456857.aspx) How to: Call Model-Defined Functions as Object Methods (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd456845.aspx) 


Q20. DRAG DROP - (Topic 4) 

The user interface requires that a paged view be displayed of all the products sorted in alphabetical order. The user interface supplies a current starting index and a page size in variables named startlndex and pageSize of type Integer. 

You need to construct a LINQ expression that will return the appropriate Parts from the database from an existing ContosoEntities context object named context. 

You begin by writing the following expression: 

context.Paces 

Which query parts should you use in sequence to complete the expression? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) 

Answer: 



see more http://www.2passeasy.com/exam/70-516/